Författare

Presentation av våra författare.

Vi är ett litet förlag under uppbyggnad och ser med glädje fram emot att utöka vårt utbud av författare. Vill du skriva en bok och bli en del av Kungliga Hundars Förlag? Kontakta oss för mer information.Britt Nylund

Britt har arbetat med olika typer av specialsök i över tio år. Hon har tränat hundar att leta efter pyroteknik, narkotika och vägglöss. För närvarande är hon aktiv vägglushundförare och har regelbundna uppdrag. Hon jobbar också operativt med civila narkotikasökhundar.

Britt har även varit delaktig i, och utbildat ledar- och assistanshundar. Hon är dessutom utbildad instruktör inom Svenska Brukshundklubben och certifierad nosework-instruktör. Britt har idag sju labradorer.

Inom tävlingslydnad har Britt tidigare kvalat in till tre lydnads-SM.


Helena Eriksson

Helena Eriksson har jobbat med hund sedan 2010. Helena är utbildad socionom i botten och arbetar även som föreståndare på Stallyckan, en liten hästgård i Marks kommun som bland annat bedriver daglig verksamhet enligt LSS. Helena har arbetat som hundinstruktör sedan 2010 och har själv tre hundar som hon tränar och tävlar i allt ifrån jakt till lydnad och freestyle. Hon jobbar även som lärare hos Svenska Terapihundskolan och har utbildat sin hund Rey för arbete inom hundunderstödd terapi. Tillsammans med Svenska Terapihundskolans VD Sara Karlberg har hon skrivit boken Sociala Tjänstehundar – Omsorg utan ord. De har även podden Hälsans Hundar ihop. Helena är en av grundarna till Kungliga Hundars förlag.

Helena Linde

Helena är hundlärare på ett naturbruksgymnasium, SBK-lärare och instruktör samt certifierad nosework-instruktör. Hon är verksam i flera brukshundklubbar och ofta efterfrågad som instruktör för både valp-,unghunds- och allmänlydnadskurser. Ett specialintresse är att hålla i olika typer av nosaktiveringskurser, vilket har gett henne gedigen erfarenhet av både specialsök och personspår genom åren. 

Hon har också läst flera högskolekurser om hundens beteendebiologi och djurpsykologi.

Helena är aktiv som mentalfigurant och testledare för MH och MT sedan mer än tio år. Hon har arbetat på flertalet golden retrieverkennlar i både Sverige och England under 15 års tid. Idag har hon två hundar, en tysk schäferhund och en golden retriever, som hon tränar spår, lydnad,nosework och specialsök med.

Tina Gavling

Tina Gavling har drivit hundföretag sedan 2008 och driver Göteborgs Hunddagis även Göteborgs Hundkoncern samt Kungliga Hundar, Göteborgs Hundarena och Royal Dog Education som alla är en del av just Göteborgs Hundkoncern. Tina har även kennel under kennelnamnet Royalty Rocks där hon föder upp jakthundar. Hon har själv åtta hundar hemma samt ett antal tikar ute i foderhem. Med sina egna hundar jagar hon, tävlar lydnad och rallylydnad samt tränar barmarksdrag. Med sju hundar i huset behöver Tina sällan vara sysslolös. Tina är en av grundarna till Kungliga Hundars förlag.