Äntligen ny hemsida och kommande böcker!

Äntligen kan vi stolt lansera vår nya hemsida. Med hjälp av Jenny Jurnelius har vi fått en alldeles egen hemsida till vårt lilla förlag, precis i tid inför kommande boksläpp. I och med detta har vi fått en egen grafisk profil som går hand i hand med våra syskonföretag. Vi ser med spänning fram emot vad år 2021 har att erbjuda och hoppas att ni också ser fram emot de böcker som planeras att släppas senare under året.  

Kommande bok – hundar av mer svårmotiverad typ

Under 2021 planerar vi att släppa våra egna böcker som är under arbete. Böckerna har endast arbetsnamn än så länge, men som vi tidigare avslöjat rör den ena boken träning av den mer svårmotiverade hunden. Boken kommer ta upp ämnen som inlärning, motivation, den viktiga belöningsutvecklingen och förstås olika orsaker till att en hund kan upplevas mer svårmotiverad att träna enligt oss människor. Både Helena och Tina håller detta ämne extra varmt om hjärtat då de båda delar sina liv med raser som ofta ses som just svårmotiverade. En hund som går och lägger sig i soffan när träningsredskapen plockas fram eller att stå ensam kvar på tävlingsplanen utan sin hund är inget främmande för dem, men inte heller det totala lyckoruset när ett moment äntligen börjar lossna – eller när prispallen är ett faktum.

Helena har under många år tränat och tävlat med sina afghanhundar och nått framgång både inom rallylydnad och freestyle, men också genom att utbilda sina hundar till terapihundar. Tina har å sin sida tävlat rhodesian ridgeback, en ras hon också fött upp. Både Helena och Tina tränar och tävlar nu med fågelhundar, primärt bracco italiano, som även de är påhittiga och egensinniga varelser som gärna hittar på bus.

I boken kommer de dela med sig av sina erfarenheter sprungna ur många års arbete som instruktörer men också livet i största allmänhet med den typen av hund.  

Kommande bok – hundar på hunddagis  

Ytterligare en bok som vi planerar att ha bokrelease för under året är en rykande färsk bok för dig som har din hund på hunddagis, dig som vill jobba på hunddagis eller dig som vill starta och driva ett hunddagis själv. Boken är förstås applicerbar även på hundpensionatsverksamhet.  

Boken täcker alla de ämnen som Jordbruksverket och Länsstyrelsen har som krav och mer där till. Den är därför av intresse både för dig som är yrkesverksam och dig som har behov av plats på dagis för att få livet att gå ihop.

Vi längtar efter att få släppa den här boken vars ämne berör många hundar runt om i landet.