Vill din hund vara fotomodell i vår bok om Specialsök?

Se hit hundägare!

Vill din hund vara fotomodell i vår bok om Specialsök? Vi behöver olika raser till våra bilder när duktiga Jenny Jurnelius fotar för oss dagtid 30/6-2/7. Anmäl ditt intresse med hundens namn, ålder och ras (löptikar undanbedes den här gången, tyvärr!) samt vilken/vilka dagar du skulle kunna medverka i kommentarerna. Vi kommer inte att kunna ta med alla som anmäler sig; det beror lite på motiv m.m. Fotografering kommer att ske på Göteborgs Hundarena och på andra platser i Göteborgsområdet. Ingen ersättning utgår. Ingen kunskap om specialsök behövs! Du ansöker genom att kommentera inlägget på vår facebooksida.
Med glada hälsningar
bokens författare Britt Nylund och Helena Lindhe

Förlagets nästa bok!

Vi är glada över att äntligen kunna presentera förlagets nästa bok. Korrekturläsaren Ross studerar som ni ser texten noga, en text som kommer sluta i en komplett bok om specialsök. Författare är inga mindre än Britt Nylund och Helena Lindhe, som även är författare till den mycket populära boken Nosework - allt du behöver veta, utgiven av Klickerförlaget. Vi kan lova att den här boken kommer innehålla något för alla, både nybörjaren så väl som den mer erfarna inom ämnet specialsök. Perfekt för dig som vill arbeta med tjänstehund, tävla eller ha en rolig aktivering med din hund. Arbetet med boken pågår för fullt och release beräknas till hösten 2021.

Äntligen ny hemsida och kommande böcker!

Äntligen kan vi stolt lansera vår nya hemsida. Med hjälp av Jenny Jurnelius har vi fått en alldeles egen hemsida till vårt lilla förlag, precis i tid inför kommande boksläpp. I och med detta har vi fått en egen grafisk profil som går hand i hand med våra syskonföretag. Vi ser med spänning fram emot vad år 2021 har att erbjuda och hoppas att ni också ser fram emot de böcker som planeras att släppas senare under året.  

Kommande bok – hundar av mer svårmotiverad typ

Under 2021 planerar vi att släppa våra egna böcker som är under arbete. Böckerna har endast arbetsnamn än så länge, men som vi tidigare avslöjat rör den ena boken träning av den mer svårmotiverade hunden. Boken kommer ta upp ämnen som inlärning, motivation, den viktiga belöningsutvecklingen och förstås olika orsaker till att en hund kan upplevas mer svårmotiverad att träna enligt oss människor. Både Helena och Tina håller detta ämne extra varmt om hjärtat då de båda delar sina liv med raser som ofta ses som just svårmotiverade. En hund som går och lägger sig i soffan när träningsredskapen plockas fram eller att stå ensam kvar på tävlingsplanen utan sin hund är inget främmande för dem, men inte heller det totala lyckoruset när ett moment äntligen börjar lossna – eller när prispallen är ett faktum.

Helena har under många år tränat och tävlat med sina afghanhundar och nått framgång både inom rallylydnad och freestyle, men också genom att utbilda sina hundar till terapihundar. Tina har å sin sida tävlat rhodesian ridgeback, en ras hon också fött upp. Både Helena och Tina tränar och tävlar nu med fågelhundar, primärt bracco italiano, som även de är påhittiga och egensinniga varelser som gärna hittar på bus.

I boken kommer de dela med sig av sina erfarenheter sprungna ur många års arbete som instruktörer men också livet i största allmänhet med den typen av hund.  

Kommande bok – hundar på hunddagis  

Ytterligare en bok som vi planerar att ha bokrelease för under året är en rykande färsk bok för dig som har din hund på hunddagis, dig som vill jobba på hunddagis eller dig som vill starta och driva ett hunddagis själv. Boken är förstås applicerbar även på hundpensionatsverksamhet.  

Boken täcker alla de ämnen som Jordbruksverket och Länsstyrelsen har som krav och mer där till. Den är därför av intresse både för dig som är yrkesverksam och dig som har behov av plats på dagis för att få livet att gå ihop.

Vi längtar efter att få släppa den här boken vars ämne berör många hundar runt om i landet.