Förboka boken du längtar efter och få den direkt när den släpps!

Nu går det bra att förhandsbeställa Specialsökboken, beräknad leverans från tryckeriet 1/12!

Alla hundar älskar att använda nosen! Tack vare det unika band som finns mellan hund och människa kan de hjälpa oss att finna preparat som aktivering, i provform eller i samhällets tjänst. Specialsök handlar om att hunden söker, hittar och markerar en viss etikett, något som alla hundar kan lära sig. Duon bakom succéboken Nosework – allt du behöver veta, delar här med sig av sina bästa tips på hur du kan börja träna specialsök och hur du kan gå vidare.

Specialsökboken ger dig allt från grundträning med den lilla valpen till mer avancerade övningar för dig som tänker arbeta professionellt med din specialsökhund. Här finner du metoder för att lära hunden arbeta för sin belöning, hur du tränar in etiketter och flera sätt att få en oslagbar markering. Boken täcker också in andra viktiga moment som funktionslydnad, doftteori, uthållighetsträning och dirigering. Du får även tips på sökstrategier och hur du kan ta dig an ett sökområde på prov eller i tjänst. I denna gedigna bok kan du dessutom läsa om hundförare med specialsök som yrke och förare som deltar på prov i specialsök som delar med sig av sina kunskaper.

​​​​​​​Specialsökboken passar dig som vill fördjupa dig i specialsökträning oavsett om du siktar på prov, tjänst eller aktivering. Du kommer få mängder av tips och träningsmetoder, allt tydligt illustrerat med hjälp av Jenny Jurnelius vackra fotografier. Britt Nylund arbetar operativt som sökhundförare med inriktning på skadedjur och narkotika. Helena Lindhe arbetar som gymnasielärare på hundgymnasium. De har en bred och mångårig erfarenhet av hundträning, utbildning, kursverksamhet och andra aktiviteter med nosarbete som främsta innehåll.
Beställ ditt exemplar av boken här!

Specialsökboken är skickad på tryck!

Vi har nu lagt vår sista hand på Specialsöksboken och den är skickad på tryck. Den beräknas anlända i färdigt format i slutet av November!

Vill din hund vara fotomodell i vår bok om Specialsök?

Se hit hundägare!

Vill din hund vara fotomodell i vår bok om Specialsök? Vi behöver olika raser till våra bilder när duktiga Jenny Jurnelius fotar för oss dagtid 30/6-2/7. Anmäl ditt intresse med hundens namn, ålder och ras (löptikar undanbedes den här gången, tyvärr!) samt vilken/vilka dagar du skulle kunna medverka i kommentarerna. Vi kommer inte att kunna ta med alla som anmäler sig; det beror lite på motiv m.m. Fotografering kommer att ske på Göteborgs Hundarena och på andra platser i Göteborgsområdet. Ingen ersättning utgår. Ingen kunskap om specialsök behövs! Du ansöker genom att kommentera inlägget på vår facebooksida.
Med glada hälsningar
bokens författare Britt Nylund och Helena Lindhe