Recensioner

Omnämningar i olika medier


Hoffebladet Nr 4 2021

Fin recension av Hoffebladets Julnummer!Hundsport Nr 8

Boktips av Hundsport


Hundsport nr 2 - 2020


Första boken från nystartade Kunglia Hundars förlag är en snygg guide till hur man gör succe på hundutställning oavsett hundras. Vilka regler gäller? Hur går bedömningen till? Vad tittar domarna på? Författarna, båda erfarna hundinstruktörer avslöjar också sina favoritknep.


Hundetablissemanget 2020-01-03

 

En bok för alla

Det här är en bok för alla, van som ovan hundutställare. Den passar en totalt ny hundägare med en vision att kanske ställa ut sin hund någon gång och för dem som år efter år roat sig med utställning.
Detta är ungefär som det står skrivet om boken i reklamen och på bokens baksida, men det är också sant. Författarna har med många olika rubriker och ändå fått med det som är viktigast att veta om just de ämnen de valt att belysa.  
I boken kan du läsa om allt du behöver tänka på inför en utställning och vad det är bra att packa inför utställningsdagen, men också hur bedömningen går till.

Tips

Här finns tips på hur du ska träna din hund för att göra ett fint intryck i ringen. De förklarar hur du bör tänka när du tränar och varför är just de sakerna bra att lära hunden.

All träning är baserat på ny forskning, klickerträning i första hand. Du får grunden i en hel del saker hunden och hundföraren bör kunna. Till exempel klickerträning och miljöträning.  Författarna förklarar vad du ska tänka på angående pälsvården och varför vissa hundar är "inklädda" när de kommer till utställningen.
Allt är enkelt förklarat, jag tror att en förstagångshundägare med en liten valp förstår vad författarna menar samtidigt som även den erfarne har utbyte av boken.  


Små roliga citat

De små citaten från utställares bästa minnen är väldigt roliga att läsa och även de frågor uppfödare och domare svarar på.
Faktarutor ger övergripande information och den som vill uppdatera minnet kan leta upp rätt kapitel och kolla dessa. I några kapitel har Tina och Helena hänvisat till Youtube eller andra författare och deras böcker, vilket är mycket ödmjukt.
Boken illustreras av många fina bilder och den som är intresserad av utställning rekommenderas att läsa den.


Hundetablissemanget/Ingela Andersson